Sinirsel Şeker Hastalığı ve Belirtileri

Şeker hastalığı tıbbi literatüre diyabet olarak geçmiş olan hastalık türüdür. Pankreastaki düzenleyici hormonların kan şekerine ideal düzeyde müdahale edememesi sonucunda ortaya çıkar. Birçok türü bulunur; Tip1 Diyabet, Tip2 Diyabet, Pre (Gizli) Diyabet ve sinirsel şeker hastalığı bunların başlıcalarıdır.

Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi şekerin fazlası da zehirdir. Bazı araştırmalar sonucu şeker hastalarında körlük, böbrek hastalıklarının yanı sıra psikolojik ve sinirsel hastalıklar da görülmektedir. Kan şekerindeki bu düzensizlik, sinirli ruh haline veya tahammülsüzlüğe yol açabilir. Aşırı stresli çoğu birey hastalık için bir adaydır. Genelde gizli olarak seyir gösterir ve başlangıçta anlamak oldukça güçtür, bazı çalışmalarda hastalarda şeker hastalığına rastlanamama gibi veriler elde edilmiştir. Ruh halinde dalgalanmalar, birden sinirlenme, huysuzluk, sık sık idrara gitme, susama, çabuk acıkmak gibi çok sayıda belirtisi bulunan bu hastalık için düzenli olarak doktor kontrolüne gitmekte fayda var.

Tedavisi için çok bilindik olan üç adet yöntem vardır;

İnsülin tedavisi

Kan ile taşınan bu hormon, vücudun kullanacağı şekerle birlikte şekerin kana geçişini kolaylaştırmayı sağlar. Vücut eğer insülin üretmekte zorluk çekiyor ise takviye olarak insülin almak yaşam kalitesi için kaçınılmaz, hatta zorunludur.

Egzersiz

Glikoz yani vücuttaki şekerin en iyi seviyede kullanılabilmesi için hareket çok önemlidir. Şeker hastalığı tedavilerinin çoğunda hastalar için egzersiz ve hareketli yaşam en baş etkendir.

Sağlıklı Beslenme

Ve tabi ki olmazsa olmaz basamak, besinler ve makroları hayatınıza sağlıklı bir şekilde entegre etmektir. Özellikle karbonhidrat içeriği yüksek olan besin çeşitleri gereğinden fazla tüketildiğinde kan şekerinde oynamalara neden olacaktır.