Sinirsel Şeker Hastalığı nedir?
Sinirsel şeker hastalığı, günümüzde yaygın şekilde görülen diyabetin türlerinden birisidir. Gün içinde çok acıkıyor, çok su içiyor, hemen sinirleniyor, asabiyetiniz yüzünden şikayetler alıyor veya sık sık iştahsızlık problemi çekiyor iseniz yazının geri kalanı detaylı olarak okuyun.
Beyin için temel enerji kaynağı olan glikoz eğer kanda belli değerlerin üzerine çıkarsa kan şekeriniz de bu derecede tutarsız hale gelecektir. Sonucunda da şeker hastalığı yani diyabet ortaya çıkacaktır. Dolaşımda ve damarlarda yüksek deformasyonlar oluşturabilecek olan bu hastalık tedavi edilmeye başlanmadığı takdirde ilerleyen zamanlarda iç organlarda da büyük hasarlara yol açar. Doktor kontrolü olmaması halinde böbrek hastalıkları, bulanık görme veya körlük gibi görme bozuklukları, psikiyatrik bozukluklar, anksiyete, asabiyet ve sinirsel hastalıklar gibi birçok örneği istemeden hayatınıza almış olacaksınız.
Başlangıçta tanı için bilinen iki aşama mevcuttur. Bunlar; açlık şekeri ölçümü ve şeker yüklemesidir. Açlık şekeri sağlıklı bireylerde 70-100 mg/Dl olarak seyreder.
Hastalığa neden olan faktörler neler, sıralayalım:
-Gebelik şekeri
-Stres
-Sedanter yaşam tarzı
-Yaş
-Kalıtsal yatkınlık
-Aşırı kilolu olma durumu (obezite)
Hastalığın belirtilerine gelecek olursak; ağızda kuruluk, görme bozuklukları, kilo kaybı, halsizlik, yaraların iyileşmesinde yavaşlamalar, sinirlilik ve daha fazlası…
Diyabet konusunda sürekli araştırma halinde olun, bilgilerinizi güncelleyin, egzersiz yapın ve hareketsiz yaşamdan uzak durun. Düzenli egzersiz döngünüze sağlıklı beslenme düzenini katarak formunuzu koruyabilir aynı zamanda kan şekerinizi de optimal seviyede tutabilirsiniz.
0コメント